Blog

Krachtdier.Auradier. Healer-dier.

Het leven bestaat uit symbolen.

Sterker nog, het bestaat uit persoonlijke symbolen. Symbolen die per persoon en per situatie een andere betekenis kunnen hebben.

In veel gevallen kun je deze zelf interpreteren, en in sommige gevallen ga je naar een medium of healer of sjamaan of spiritueel coach die dit voor je duidt.

Symbooltaal is een taal die dieper gaat dan woorden.

Vaak kunnen we niet aangeven waarom een bepaald teken ons zo raakt, of zelf maar welk deel van onze psyche het kietelt. En dat hoeft ook niet altijd. In tegenstelling tot taal, dat onze dagelijkse behoefte aan communicatie onderling bevredigt, zijn de woordloze symbolen een manier om te communiceren met onze onderliggende lagen. Ze maken onze intuitie nieuwsgierig.

Ons onderbewustzijn spreekt zelf in symboliek. Dat zien we in onze dromen, waarin we mensen andere rollen geven dan ze in werkelijkheid hebben. We kennen allemaal die nachten waarin ons vroegere buurmeisje opeens onze moeder is, we weten allemaal hoe het voelt in een droom als binnen en buiten één en hetzelfde zijn.

Het is een taal die voelbaar is tot in het eeuwige deel van jou, je ziel. Symbolen spreken op een wijze die ons doet vermoeden, op een soms heel subtiele manier, dat we niet alleen zijn. Dat we onderdeel van iets groters zijn, van iets heel veel groters.

Dat we draden zijn in een gigantisch allesomvattend kosmisch spinnenweb, waarin alles met alles verbonden is.

Want niets staat op zichzelf.

En dat is denk ik ook één van de redenen dat symboliek overal is, en altijd te beluisteren voor wie oren heeft, te lezen voor wie zijn ogen gebruikt. Om ons duidelijk te maken dat we allemaal EEN zijn. Alles om je heen, is een afspiegeling van jou. Van jou als mens en van jou als eeuwig en goddelijk wezen.

Krachtdieren en auradieren

Een goed voorbeeld van deze symbolen zijn de auradieren.

Dit zijn boodschappers die voor langere of kortere tijd in je aura verschijnen om dan een bepaalde inhoud aan je bekendmaken.

Als deze maand de wolf bijvoorbeeld in je nabijheid opduikt, kan dat betekenen dat hij iets te zeggen heeft over je beschermende kwaliteiten, terwijl hij een andere keer meer over een keuze in leiderschap komt vertellen. En bij de buurman heeft hij weer een andere missie.

Een auradier verschilt trouwens van een krachtdier.

Een krachtdier zoals we die uit de sjamanistische tradities kennen, kan een leven lang met je meelopen.

Een auradier is veel meer van de kortere en soms ook urgentere boodschappen. Het kan in verschillende samenstellingen, dus groepen van dieren, verschijnen aan de randen van je aura of er juist middenin.

Ik merk dat ook heel erg in de consulten met de dieren die ik geef. Ik merk dat op de publieke lezingen die ik met de dieren doe, als ik voor een groep mensen sta waar een boodschap aan moet komen.

De dieren zijn krachtige, niet te onderschatten boodschappers en het is een eer ermee te mogen werken. Het is een eer dat ze het vertrouwen in mij hebben gesteld dat ik de boodschappen op de juiste onversneden manier overbreng, van symbooltaal naar gewone mensentaal.

De healer en het healer-dier

Daarom zijn de auradieren ook zo geschikt om mee te healen.

De healer kan de symboliek van het dier ontrafelen en dan de energie die het brengt, gebruiken om de ongeheelde stukken aan te pakken. Wat de healer vervolgens doet, is de alomtegenwoordige universele energie door zich laten stromen, en zo als het ware een geleider wordt om heling in gang te brengen.

Dit is de levensenergie die overal in het universum bestaat, en behoort te vloeien. Behoort dus ook te vloeien door ons, als mensen.

Blokkades en ander vastgezet trauma worden zo opnieuw in gang gezet. Dit zijn processen die vaak bij een eerste sessie al op zielsniveau voelbaar zijn.

Een goede genezer zal er in ieder geval al voor kunnen zorgen dat je zen wordt, dat je dagdagelijkse beslommeringen even aan de kant worden gezet. Het is aan de client om zich over te durven geven aan de universele energie, en hoe beter dat lukt, hoe beter en dieper de zielsgenezing zich doet gelden.

En zo wordt een begin gemaakt in zelfheling. Want dat is wat het in werkelijkheid is. Je heelt jezelf. Je staat jezelf toe te helen op de diepere lagen van je zijn, van je persoonlijkheid, van je ziel.

Over de hele wereld, doorheen alle culturen en verweven met alle eeuwen, was dit geweten. Was dit een kennis die algemeen aanvaardt werd, door de healers zelf, door de leden van de stam of het dorp, en door de lichtwezens waar men mee werkt.

Helaas zijn wij hier in onze doorgedraafde westerse wereld, die van consumeren en vervuilen aan elkaar lijkt te hangen, wij zijn hier compleet van losgeweekt. Wij lijken ons hier in deze contreien wijsgemaakt te hebben dat het bezitten van talloze goederen ons zal verlossen van onze spirituele armoede.

Het tegendeel is echter waar. We hebben de onzichtbare werelden om ons heen, harder nodig dan ooit.

Het leven bestaat niet uit plastic en metaal.

Het leven bestaat uit energie.

Het leven bestaat uit symbolen.

2 Reacties

  1. Ycm

    Alweer mooi en duidelijk. Dankjewel 🙏❤

    Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *