Blog

Energetische wezens zijn we. Nogal logisch als je bedenkt dat alles dat bestaat een vorm van energie is. Maar onze energie beweegt op een tempo waardoor het als solide wordt waargenomen, net als veel om ons heen.

Toch is dit geen vaste staat van zijn, je kunt er invloed op uitoefenen. Maar dat zal werk van jouw kant vergen.

En het zal ook niet zo zijn dat je er na één of twee maal bent. Nee. Je zal delen van je leven onder de loep moeten nemen en daar veranderingen aanbrengen.

En na verloop van tijd zul je de vruchten ervan gaan plukken.

Succes!

Hier 8 manieren om hogeren te vibreren:

Dankbaarheid.

Neem elke avond voor het slapen gaan de dag door, en focus je op wat goed is gegaan. Op wat je deed, al is het nog zo klein. Neem gerust een complimentje van jezelf in ontvangst omdat je de afwas deed, of omdat je de wereld redde. Het maakt niet uit. Elke daad van productiviteit is een scheppende daad.

Sta in de ochtend op en bedank dat je er weer een dag mag zijn. Realiseer je dat er een dak boven je hoofd is, dat er stromend water is en dat je eten hebt.

Neem een moment om na te gaan wat er allemaal goed gaat in je leven.

Probeer elke dag dingen te vinden waar je dankbaar voor bent: je gezin, je huisdier, je talenten en vaardigheden, je auto, de plek waar je geboren bent. Er is teveel om dankbaar voor te zijn!

Stop met klagen.

Ja ik weet het, het zit soms enorm tegen. En dan mag je best een baaldag hebben, of een paar achter elkaar, je mag best even down zijn.

Maar kijk ervooruit dat je er niet in blijft hangen. Een constante klaagmodus zet negatieve gedachtenspinsels in gang, en het kan soms heel moeilijk zijn om dat weer te keren. Zorg er daarom voor dat je je snel weer uit die mood haalt.

Schop onder je hol en weer verder. Met stilstaan kom je nergens.

Natuur.

Nu wil ik dat je het bos ingaat, desnoods een park. Zoek een mooie oude boom, zo een die al eeuwen over de mens en de aarde waakt en goedkeurend zwijgt als een trotse vader.

Ga naar de boom toe, en voel zijn energie. Voel de trilling die zijn oeroude bast eigenlijk is, en het zoemen en ruisen van zijn aura. Focus je op de diepe liefde die alles voor elkaar heeft, focus je op de liefde van de boom voor jou.

Raak hem gerust aan. Laat het energetisch lichaam van de boom samensmelten met jouw eigen energetisch lichaam. Neem de rust waar die dit machtige bladerdragende wezen in zich huist.

Hij zag veel liefdes ontluiken. Hij zag ook tragedies. Maar met alles bleef hij geworteld, letterlijk, geaard. Leer van dit magistrale schepsel.

Wees lief voor je lichaam.

Onze lijven zijn niet bedoelt om zittende levens te leiden. Helaas is dat wel een werkelijkheid in onze hedendaagse beschaving. Dit zorgt voor vele energetische blokkades, maar werkt ook aandoeningen in de hand.

Onze lijven zijn gebouwd om op mammoeten te jagen, voor roofdieren te vluchten, om bessen en noten te verzamelen.

Beweeg dus. Kom uit je hoofd en ga in dat lichaam. Ga sporten, dansen, wandelen, doe aan yoga of spring gewoon een gat in de lucht.

En probeer er wat minder rommel in te stoppen. Als het mogelijk is, probeer dan met zoveel mogelijk onbewerkte voedingsmiddelen te koken. Ga voor groente van de markt, meng je eigen kruiden, let op met pakjes smaakmakers, want die zitten vaak vol met zout en suiker.

Kijk ook uit met frisdrank en alcohol, of snoep en tabak. Waar mogelijk, zweer het af.

Hou van je lichaam, verzorg het goed. Je krijgt er maar één.

Mediteer.

Er zijn zoveel voordelen uit een regelmatige meditatie routine te halen. Het zorgt ervoor dat de hoeveelheid herrie in je hoofd al stukken zal afnemen, er kan een kalmte voor in de plaatskomen die je helderheid in je bewustzijn verschaft.

Mensen zeggen wel eens tegen me dat ze niet kunnen mediteren. Dat ze hun hoofd niet stil krijgen. En dat is dan juist de reden om het op te pakken. Nee jouw hoofd is niet stil bij de eerste keer. En waarschijnlijk ook niet bij de twintigste keer. Maar hou vaker je het doet, hoe meer het uiteindelijk invloed op je leven zal hebben.

Oefening baart kunst. En dat geldt ook hier. Give it a try, you might like it.

Kets andermans negativiteit af.

Laat het gemopper en gemekker, gezanik en gemiep van je collega’s of familie niet op je gemoed werken.

Stap uit een situatie die niet voedend voor je emotionele welzijn is. Laat hun woorden je niet langer raken, en hou voor je waarvoor je weet dat ze het tegen je zullen gebruiken.

Probeer waar mogelijk je niet uit de tent te laten lokken. Jouw reactie moedigt hen alleen maar aan.

Kies voor jezelf en voor de rust die je wenst.

Omring jezelf met zaken die je geest verrijken.

Dat kan werkelijk alles zijn, dieren, planten, muziek, noem het maar op – iedereen is anders.

En dat behoeft geen oordeel van wie dan ook te krijgen.

Zo hou ik zelf enorm veel van black metal en death metal. Veel mensen denken dat het woedende muziek is vol negativiteit, maar het heeft juist een zuiverende werking op mij, en op mensen zoals mij die ervan houden.

Dit is maar om als voorbeeld te geven wat er voor je kan werken en dat dat wellicht heel bevreemdend is in de ogen van een ander.

So be it. Doe waar je gelukkig van word, is mijn devies, zolang het een ander niet schaadt.

Affirmaties.

Om negatieve gedachtepatronen te veranderen, is er het concept van de affirmatie.

Affirmaties zijn positieve zelfbekrachtingen. Ze werken echt. Ja in het begin zal het onnatuurlijk zijn om dingen tegen jezelf te zeggen die je tot dan toe niet geloofde.

Want als jij jezelf al heel lang een angsthaas vind, geloof je niet na een keer ”Ik ben moedig”, dat je opeens een hoofdpersonage uit een Grieks helden epos bent.

Als jij al een leven lang aan je eigen beslissingen twijfelt, ben je niet opeens een rots in de branding na eenmaal ”Ik heb zelfvertrouwen”.

Maar zoals met alles in het leven, ga er vol voor en geef niet op, en op een dag zal je merken dat je boven je oude ik bent uitgestegen.

Enkele voorbeelden zijn:

Ik ben gedisciplineerd

Ik hou me aan mijn woord

Ik ben intelligent

Ik ben waardevol

Ik mag er zijn

Ik geloof in mij

Ik voel me kalm en ontspannen

Ik kan alles aan

En zo kun je affirmaties bedenken die op jouw specifieke persoon van toepassing zijn.

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *